Jag är skillnad

Jag är skillnad är mitt första bokmanus. Jag började skriva det efter att jag varit på en festival (sommaren 2007) och sett ett band med en visuellt spektakulär scenshow och en frontfigur som gjorde allt för att chockera.
Jag blev oerhört fascinerad av sångaren, kunde inte få honom ur huvudet. Jag ville så gärna veta vad som drev honom att uttrycka sig som han gjorde. Men även fast jag kunde läsa om honom och om bandet räckte det inte. Jag behövde mer. Och så kom huvudpersonen i Jag är skillnad – Maxi Delica – till, som en lösning på problemet, som svaret på min fråga.

LäsKapitel 1! Jag lägger ut fler kapitel efter hand.

Berättelsen

Jonathan2

Maxi Delica, eller Jonathan Lindgren som han egentligen heter, är en 23 årig kille – fotomodellsnygg, med hög intelligens och ett brinnande hat. Han är sångare i Permafrost, ett band på uppgång, och börjar få status som rockikon – om än bara i industriscenens något begränsade tillvaro.

Alla älskar Maxi Delica, och alla hatar honom. Livet är en scen och världens samlade ögon betraktar Jonathan. Eller Maxi. Men i ensamheten skallar det tomt, och pendeln svänger allt snabbare mellan depression och maniskt skapande. Det utsvävande och kaotiska livet på turnéerna och den provocerande attityden, som får människor att antingen avsky eller beundra honom, börjar ta ut sin rätt. För att inte tala om drogerna.

En kollaps är oundviklig. Men vem är Jonathan egentligen, när det blir tyst omkring honom, när strålkastarljusen slocknar och han inte längre står på scen?

Tillsammans med psykoterapeuten Stefan Lipinski börjar Jonathan undersöka bakgrunden till både de storslagna drömmarna och det vanmäktiga hatet, och i uppgörelsen med sina upplevelser och familjerelationer hittar Jonathan en väg mot en sann identitet och verklig gemenskap med andra människor.

Jag är skillnad är en berättelse om identitet och identitetsförlust, om uppblåsthet och mindervärde, om skapande, och om hatet som föds ur att inte bli sedd och älskad för den man är. Det är också en berättelse om att upptäcka det gråa mellan allt svart och vitt.

3 svar to “Jag är skillnad”

  1. […] I min berättelse Jag är skillnad är huvudpersonen Jonathan och hans kompis Jonas lika som […]

  2. […] I lördags kväll kom jag ändå ut en stund på Möllevångsfestivalen, jag tänkte kolla och lyssna på Nije och deras ljudalstrande kläder(!). Tyvärr blev spelningen väldigt kort, slutsteget bråkade så det blev för mycket ljud på fel ställe… Ny chans på Brännestad? I alla fall, medan vi väntade på att Nije skulle börja dök det upp en dansande paraplyman med rosa nylonstrumpor. Han gjorde mig väldigt glad och danssugen, och påminde mycket om Jonathan, huvudpersonen i Jag är skillnad! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: