Komedier om bögar

Jag kan inte låta bli att fnissa lite när jag läser i DN om Tova Magnusson-Norlings nya film 4 år till, om gaykärlek över blockgränserna, dvs mellan två politiker (som båda älskar Ratata).
Kanske är det just det vardagliga i det som får mig att fnissa, men det är egentligen dumt. Så klart är det vardagligt med kärlek mellan män (eller kvinnor)! Men jag kommer samtidigt också att tänka på debatten i boken Bögjävlar som bl a handlar om hur bögar måste vara supernormala för att accepteras i samhället och inte bli gjorda till åtlöje.

Komedier med bögar i huvudrollen (alternativt som berör sex mellan män) känns lite som en ny trend (Patrik 1,5, Humpday, I love you Phillip Morris… och Brüno). En intressant sak är att flera av dessa regisseras av kvinnor (Patrik 1,5: Ella Lemhagen, Humpday: Lynn Shelton, 4 år till: Tova Magnusson-Norling). Reflektioner?

Annonser

5 svar to “Komedier om bögar”

  1. Intressant.. men falnar och försvinner fulltändigt i jämförelse med hur intressant Du är.. Oavsett,.. om jag tolkat det korrekt så.. Sorry åter igen!.. Won’t happen again!

  2. Hmmm..Humpfest var ny för mig. Jag kan inte bestämma mig för om den verkar intressant eller om jag bara skulle bli arg när jag såg den.
    4 år till kanske blir rolig, men jag längtar fortfarande efter den supergayromantiska action/äventyrsfilmen.

  3. Kan du inte skriva lite om de här filmerna på gayfilmer.wordpress.com också? 😀 Eller i alla fall skriva ett inlägg och länka till det här blogginlägget.

    • Japp ska skrive ett eller länka!
      Har en film att recensera också (It’s in the water) men lite problem med att få tiden att räcka till! 🙂 Men det kommer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: