Världens största picknick

Tja, världens största kanske var en överdrift… men fin var i alla fall picknicken idag i Slottsparken. Ett hundratal sommarklädda 20-talsromantiker vädrade rutiga dukar och korkade upp buteljer i gassande sol, till tonerna av vevgrammofon (njae, den hördes knappt), dragspel och fiol.

Picknick2

Dragspel och fiol = rätt

Saxat ur beskrivningen på facebook:

”Vad som däremot är viktigt att ta med och på är den finaste linnekostymen och den finaste blommiga klänningen. Då blir det som finast. Hattar är också att föredra. Modell strå- eller panamahatt. Vad det gäller mat, är pastasallad ett dåligt val. Inte tillräckligt dekadent. Det ska gärna va nåt som inte mättar och helst vara franskt. Angående dryck är självklart champagne det enda som går att dricka vid ett tillfälle som detta. Öl och sånt känns lite väl trist. Angående dukning är självklart rödrutiga dukar att föredra, samt riktigt porslin och glas-glas. Inga papptallrikar här inte. Det är också viktigt att föra sig vid såna här tillställningar. Helst ska samtalen handla om konst, kultur och allmän dekadens. Gärna med en lite aristokratisk twist! Ju fler franska glosor som används desto bättre.”

Ja, hattar, blommiga klänningar och hängslen var det gott om, men dåligt med dekadenta samtal om konst och kultur, och alldeles för få franska glosor. I alla fall vad jag uppfattade. Men det var très bon ändå.

Nästa år funderar jag på att ta dit en konstnär som ska stå och måla brevid oss!

Picnick1

Jag i blommig klänning = rätt klädsel
(fast lite kort för att vara 20-tal måhända…)

Picknick3

Cos I’m a Picnicker, yes I am!

(Ljusstake med stearinljus = rätt)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: